Asiakasmaksut

Asiakasmaksun suuruus on sama julkisella ja yksityisellä. Koska kokeilu toteutetaan palvelusetelilainsäädännön alla, yksityiselle palveluntuottajalle maksettu asiakasmaksu ei kerrytä maksukattoa.

Asiakasmaksujen keskeiset yksityiskohdat kokeilussa:

  • palveluntuottaja perii käyntimaksun kaikilta yli 18-vuotialta
  • maksut ovat suuruudeltaan samat kuin julkisella
  • palveluntuottaja perii käyntimaksun kolmelta ensimmäiseltä käynniltä per kalenterivuosi, samalla tavoin kuin kuntayhtymäkin kerää. MUTTA: mikäli asiakas tekee uuden valinnan ja siirtyy saman vuoden aikana toiselle  palveluntuottajalle, alkaa tuo kolme kertaa taas alusta.
  • palveluntuottajien keräämä palvelu-/asiakasmaksu vastaa palvelusetelin omavastuuosuutta eli ei kerrytä maksukattoa. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän palvelumaksut kerryttävät maksukattoa normaaliin tapaan.

Valinnan voit tehdä sähköisesti www.terveyspalveluni.fi sivustolla, paperisella lomakkeella (voit tulostaa itse tai hakea terveysasemaltasi), uudessa toimipaikassasi tai puhelimessa numerossa 040 635 3181. Numeroon voit soittaa arkisin klo 8.30-10.30 ja klo 13-14.30. Valintasi astuu voimaan, kun saat sähköisestä valinnasta tekstiviestivahvistuksen 1-3 arkipäivän kuluessa.